duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Kampioenschappen onderwaterfotografie: nu inschrijven!

Gepubliceerd op

Aan het ONK (Open Nederlands Kampioenschap) en ZK (Zeeuws Kampioenschap) kunnen fotografen van ieder niveau, iedere nationaliteit en iedere duikorganisatie meedoen. Aan het NK (Nederlands Kampioenschap) kunnen alleen fotografen met de Nederlandse nationaliteit deelnemen. Het ZK is bedoeld voor beginnende onderwaterfotografen, terwijl aan het ONK en NK duikers meedoen die op semi-professioneel niveau met onderwaterfotografie bezig zijn. Door er aparte wedstrijden van te maken zorgen we ervoor dat alle onderwaterfotografen op hun eigen niveau worden uitgedaagd!

Categorieën

Het Zeeuws Kampioenschap kent twee categorieën: beste foto en beste serie van drie foto's. Bij het ONK en NK staan maar liefst vijf categorieën centraal, die overeenkomen met de onderwerpen die de CMAS bij het WK Onderwaterfotografie hanteert. Het gaat hier om macro, visportret, groothoek, groothoek met model en een nog onbekend thema. Je kunt winnaar worden van de losse wedstrijdcategorieën bij het ONK. Als je laat zien dat je de vijf wedstrijdcategorieën overall het beste beheerst, wordt je uitgeroepen tot kampioen. De beste Nederlander van het NK mag ons land bovendien vertegenwoordigen tijdens het WK 2015 in Zeeland!

Leerzaam

Het bestuur en de wedstrijdcommissie van Aquashot raadt iedere onderwaterfotograaf van harte aan om aan één van de kampioenschappen mee te doen. De organisatie is immers goed, en de deelnemers hebben het op de wedstrijddagen erg gezellig met elkaar. Er zijn prachtige prijzen te winnen met vele nationale en ook internationale sponsors (o.a. uit Noorwegen, Schotland, Malta, Egypte, Canarische eilanden, Duitsland, België en ons eigen Bonaire). Bovendien voorziet de jury iedereen van persoonlijke verbeterpunten. Deelname is dus absoluut leerzaam!

Praktische informatie

De startlocatie van het ONK en ZK is restaurant Molen de Lelie, gevestigd aan de Kloosterweg 2-4 te Scharendijke. Inschrijven kan vanaf dinsdag 2 april via onze website www.aquashot.nl. Als je gebruikmaakt van deze voorinschrijving, ontvang je een leuke herinnering!

Klik hier voor het inschrijfformulier

Foto: Derde prijs ONK 2012, groothoek met model (Yoeri van Es)

Bron: Aquashot