duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Nederland pakt zilver op WK

Gepubliceerd op

Afgelopen week vond in Cuba het Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie 2013 plaats. Onder de ruim zeventig deelnemende fotografen behoorden vier Nederlanders: Marco Heesbeen uit Roosendaal en Henny Blokvoort uit Emst, met hun assistenten Corné Bolders en Stella Huiskamp.

Groothoekfoto

Gedurende twee wedstrijddagen hebben zij binnen vijf verschillende categorieën onderwaterfoto's gemaakt. "Dat zijn visportretten, maar ook groothoekbeelden en close-up-foto's", vertelt teamcaptain Ron Offermans. De serieuze voorbereiding van Heesbeen en Blokvoort heeft z'n vruchten afgeworpen: drie inzendingen hebben de top-10 van de betreffende categorie behaald, waarbij Marco Heesbeen zelfs een zilveren medaille won met zijn groothoekfoto.

Trots

Een dolblije Marco Heesbeen (links) met zijn assistent Corné Bolders (rechts)

"We hebben als team fantastisch gepresteerd", aldus een dolblije Heesbeen. Ook Henny Blokvoort liet weten dik tevreden te zijn. "Het waren pittige dagen, met veel stroming en deining. Desondanks ben ik trots op de ingeleverde foto's en de top-10 plaatsen!"

WK in eigen land

De goede prestaties van het team zijn niet alleen een opsteker voor de onderwaterfotografie in ons land, maar ook voor het volgende WK: in 2015 vindt dit evenement namelijk in Zeeland plaats! Middels een promotiefilm zijn de in Cuba aanwezige fotografen hiervoor geënthousiasmeerd. De film is te bekijken op www.netherlands2015.com.

Onderwaterfoto: Marco Heesbeen
Foto in bericht: NOBĀ 

Nederlandse Onderwatersport Bond

www.onderwatersport.org