duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Eerste duikje in de onderwaterwereld

Na verschillende pogingen te hebben gedaan om een introductieduik te gaan doen bij de lokale duikvereniging in Wageningen, heb ik uiteindelijk een geweldige introductieduik mogen maken bij duikschool Duiken in Zeeland te Scharendijke. Wat een ervaring...

Op zaterdag 21 september was het dan eindelijk zo ver. Onder leiding van instructeur Wil mocht ik mijn allereerste duikje maken in de Grevelingen. Na een kort introductiefilmpje, een toets en een goed kopje koffie was het tijd om me klaar te maken. Al zwetend in mijn 7 mm wetsuit reden we richting duikstek de Kerkweg. Daar kreeg ik uitleg over het materiaal en het opbouwen van de set. Toen mijn vriend Yoeri klaar was met zijn camera, was het tijd om naar het water te lopen.

Makkelijker gezegd dan gedaan! Ik had niet verwacht dat het zo zwaar zou zijn. Blij dat ik de dijk over was, was het tijd om in het water te springen. Ik was nog bezig met mijn bril niet te laten beslaan, toen de rest al in het water lag. Best eng om ergens heen te springen en niet te kunnen zien waar je belandt! Na het checken van de automaat en de bril, begon het duiken dan eindelijk.

Natuurlijk had ik al wat van het onderwaterleven op foto’s gezien, maar om het met eigen ogen te zien is fantastisch. Tijdens de duik die ongeveer 45 minuten heeft geduurd, zagen we grote kreeften, Noordzeekrabben, zeenaalden, anemonen en hele scholen met haring of sprot. Hoewel ik bang was dat ik mijn oren niet geklaard kreeg, viel het uiteindelijk reuze mee. We doken tot ongeveer 7 meter en ik had nergens last van. Soms vergat ik zelfs te ademen omdat ik zo onder de indruk was van wat ik allemaal zag of kreeg ik een slok water binnen omdat ik mijn mond niet goed op mijn automaat had. Op zeven meter werd het toch wel een beetje donker, maar eng was het zeker niet.

Zo’n ervaring als deze is moeilijk na te vertellen en ik zou het zeker iedereen aanraden. Ik kan niet wachten om met mijn open water-cursus te beginnen, zodat ik volgend seizoen lekker mee kan duiken!

Eén-op-één begeleiding tijdens de introductieduik

Altijd al eens willen kijken waarom duiken nou zo leuk is, met eigen ogen willen zien wat er onder water te vinden is of wil je uitvinden of duiken iets voor jou is? Doe dan een Discover Scuba Dive (DSD) oftewel een introductieduik!

Bij duikschool Duiken in Zeeland staat veiligheid hoog in het vaandel. Daarom nemen we altijd maar één duiker tegelijk mee tijdens een introductieduik. Onze duikschool is gevestigd in Scharendijke, midden tussen de mooiste duikstekken van Zeeland. Het introductieduikprogramma duurt ongeveer drie uur. Hierin krijg je uitleg over de basisprincipes van het duiken en de uitrusting, krijg je een passend pak, maken we een duik in de Grevelingen en drinken we voor- en achteraf een kop koffie of thee met je.

Interesse? Bekijk onze website!

Sophie Neitzel

Sophie Neitzel

Meer van Sophie...

  • Eén-op-één begeleiding tijdens de introductieduik
  • Introductieduiken in de Grevelingen
  • Introductieduik op de Kerkweg, Den Osse
  • Maak kennis met het onderwaterleven in Zeeland tijdens je introductieduik