duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Volop vis in de Leemslagenplas

Gedoken op 24-07-'15 bij duikplaats Leemslagenplas

Buddy Jan en ik hebben vrijdagavond 24 juli en zondag 26 juli gedoken in de Leemslagenplas bij Almelo. Zoals bekend is deze niet vrij toegankelijk. OWSV Galathea heeft een gedoogvergunning.

Het zicht was de afgelopen maanden zeer slecht. Het wordt nu iets beter. Tussen de drie en acht meter is het nog steeds helemaal wit. Je kunt je meters niet eens aflezen. Eronder is het redelijk en de bovenste drie à vier meter ook.

Vrijdag zagen we op tien meter diepte twee snoeken en boven de vier meter wemelde het van de kleine baarsjes. Helaas had ik toen de filmcamera niet bij me. Dus zondag deden we een nieuwe poging met camera. Helaas geen snoeken en het zicht was vanwege de storm de dag ervoor ook wat minder. Maar ik heb toch maar een poging gewaagd om te filmen. Zulke aantallen zie je niet elke dag.

In de Leemslagenplas bij Almelo zitten bovenin veel baarsjes. Het is er enigszins melkachtig, maar desondanks heb ik er toch maar gefilmd.

Woensdagavond 29 juli weer een poging gewaagd. Nu op diepte in het donker wel een snoekje en bovenin ook wat grotere baarzen. Ook een baars die net een soortgenoot had verschalkt. De snoek heb ik wel op film. De baars met prooi helaas niet.

Harry Brummelhuis

Harry Brummelhuis

Meer van Harry...