duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Yoeri van Es Photography

Gefascineerd door het onderwaterleven

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door het onderwaterleven. Zo was ik vaak te vinden op het molenstrandje achter het arsenaal in Vlissingen, op zoek naar krabben, visjes en andere beestjes die in de getijde poelen en onder stenen te vinden zijn.

Toen ik op 14 jarige leeftijd stage moest lopen voor school deed ik dat bij het Arsenaal in Vlissingen onder leiding van marine bioloog Jan van der Veen. Mijn passie voor de onderwaterwereld groeide met de dag. Toen ik 16 werd mocht ik eindelijk beginnen met duiken van mijn ouders. Na een jaar behaalde ik mijn eerste ster via het IADS. 

Meer dan alleen duiken

Mijn eerste buitenwater duik ik weet het nog goed het was bij het gemaal van Dreischor, een meter of 5 zicht en wat een leven!! Kreeften, grondels, krabben, platvissen, anemonen en nog veel meer er ging een wereld voor me open. Regelmatig ging ik samen met Jan van der Veen duiken in de Grevelingen en later ook in de Oosterschelde. 

Al snel wilde ik meer dan duiken alleen, ik wilde andere mensen laten zien hoe mooi de Nederlandse onderwaterwereld is. Van mijn spaargeld kocht ik een kleine compact camera. Al snel wilde ik mooiere foto's maken en na lang sparen kocht ik een spiegelreflex camera.

Ondertussen werkte ik ook bij het zeeaquarium van Delta park Neeltje Jans waar ik verantwoordelijk was voor de aquaria en hun bewoners. Ook gaf ik regelmatig presentaties en rondleidingen, tijdens die presentaties en rondleidingen mocht ik vertellen over mijn passie voor het onderwaterleven en merkte ik dat ik mijn
enthousiasme kon overbrengen.

Fotograferende duik-professional

Op mijn 21ste behaalde ik mijn PADI Divemaster brevet bij duikschool De Grevelingen. In de zomer assisteerde ik daar bij de duik cursussen en speelde ik regelmatig voor gids en liet de klanten dan de leukste plekjes en mooiste beestjes zien.

In mijn omgeving ontmoette ik mensen die niet in de gelegenheid zijn om te duiken, of het niet durven, maar die wel via mijn foto's zagen wat er onderwater zoal aanwezig is en daar zeer van onder de indruk waren. Hierdoor kwam ik op het idee deze website te
bouwen om zo deze indrukwekkende wereld te delen. ik hoop dat jullie door middel van mijn foto's even kunnen onderduiken in deze onbekende maar prachtige wereld.

Yoeri van Es Photography

yoerivanes.nl

Vimeo

Yoeri van Es Photography

De Kempenaerstraat 32
4384 KB Vlissingen
Nederland

Tel: (+31) 06 38226579