duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Zilvermeer

Het Zilvermeer in Mol is een ideale duikstek voor wat betreft de faciliteiten. Je kan vlot en dichtbij het water parkeren, je zou bij wijze van spreken met je auto tot in het water kunnen rijden. De makkelijkste manier om te water te gaan, is vanaf het grote, houten ponton. Deze is ook voor mensen met een rolstoel berijdbaar.

Het diepste punt van de duikplaats, ook wel de Put genoemd, is 14,8 meter. Vissen kom je maar sporadisch tegen. Onder water vind je tientallen beelden in het Onderwaterpark voor Schone Kunsten, die leuk zijn om op te zoeken. Imiddels staan er meer dan 40 beelden en dit aantal groeit nog steeds. In de eetgelegenheid bij de duikstek kun je terugvinden waar de beelden zich precies bevinden.

Het restaurant beschikt uiteraard over toiletten en ook over douches (ook voor mindervalide personen). Na je duik kun je hier op je gemak wat eten en drinken.

Voor deze duikstek gelden entreegelden. Meer informatie over het recreatiedomein vind je op de website van de Provincie Antwerpen. De uitbater van deze duiklocatie is duikcentrum DiveCenter Zilvermeer.

Informatie via Maarten Motmans

Video's bij deze duikplaats

Bekijk alle video's van deze duikstek...

Meer nieuws

Dichtsbijzijnde plaats: Mol (Antwerpen, BE)