duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Eerste keer snorkelen in de Grevelingen

Gedoken op 08-08-'13 bij duikplaats Dreischor gemaal (#4)

Wetsuit en zwemvliezen aan, bril op, loodgordel om, snorkel in en gaan, zomaar het koude water van de Grevelingen in. Wat een ervaring, voor de eerste keer snorkelen! Maar een beetje spannend was het toch allemaal wel.

Snorkelen bij Dreischor

Op donderdag 8 augustus ging ik met mijn buddy Yoeri van Es voor de eerste keer snorkelen bij de plaats Dreischor in de Grevelingen. We hadden een mooie zonnige dag uitgekozen, maar toch stond er redelijk wat wind. Toen ik het water in sprong, had ik het gevoel dat ik zonk als een baksteen, niet wetende dat het kwam door mijn loodgordel. Ik had al vrij snel door hoe het allemaal werkte, dus we konden direct aan de slag. Yoeri zwom met zijn onderwatercamera voor me uit. Ineens hoorde ik hem wat mompelen door zijn snorkel en zag ik hem naar de bodem wijzen: een kreeft! Ik had natuurlijk nog nooit zo’n grote kreeft in het wild gezien, dus ik schrok en moest tegelijkertijd lachen, waardoor mijn hele bril vol liep met water. Weer een lesje geleerd. Toen ik mijn bril weer wat gefatsoeneerd had en weer onder water dook, zag ik Yoeri op de bodem liggen met zijn camera. De kreeft zelf vond ons ook wel interessant en begon Yoeri zijn camera zelfs aan te vallen.

Glibberen tussen de kwallen

Na deze eerste ontmoeting zijn we verder gezwommen. Onderweg kwamen we nog kleine zeenaalden, krabben, kreeften en een hoop grondels tegen. Op den duur werd het zicht erg slecht en het water voelde nogal 'glibberig'. Er bleken ontzettend veel zeedruiven in het water te zweven. Zeedruiven zijn ribkwallen die er, zeker in het zonlicht, erg mooi uit zien. Het zijn net allemaal kleine zwevende regenboogjes.

Na ruim twee uur in het water te hebben gezeten en zeker een liter zeewater door mijn snorkel per ongeluk binnen te hebben gekregen, was het weer tijd om eruit te gaan. Het was een geweldige ervaring die ik niet snel zal vergeten, ik kan eigenlijk niet wachten om nieuwe plekken onderwater te gaan bekijken!

Sophie Neitzel

Sophie Neitzel

Meer van Sophie...

  • Snorkelen met Sophie in de Grevelingen bij Dreischor
  • Snorkelen in de Grevelingen
  • Onderwaterfotograaf Yoeri van Es snorkelt bij Dreischor