duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Filmen bij Dreischor, 't Koepeltje en Sint Annaland

Gedoken op 16-07-'15 bij duikplaats Dreischor gemaal (#4)

Donderdag 16 juli zijn we weer naar Zeeland geweest met zijn tweeën. Alleen was dit maal niet Jan mijn buddy, zoals de vele keren ervoor, maar Nico. Ook leuk. Jan was geblesseerd, vandaar.

Omdat ik mijn nieuwe GoPro (mijn verjaardagscadeau) ging proberen, wilde ik niet zo diep, zodat ik zoveel mogelijk van het daglicht kon profiteren. Ik heb nog geen professionele filmlampen op knikarmen en geen roodfilter. Ik had nog zelfs maar één keer eerder in mijn leven gefilmd. Dat was eind juni in Vinkeveen.

Bij St. Annaland was het zicht dermate slecht, dat ik weinig bruikbaar materiaal heb overgehouden. Er was genoeg leven, maar dit was alleen zichtbaar, als je er met de duiklamp op scheen. Ook moest je oppassen om elkaar niet kwijt te raken. Andere filmende buddyparen gebruikten een buddylijn.

Bij Dreischor gemaal was het zicht super. Mooie lichtinval op het prachtig begroeide gemaal. Ook veel leven, dat zich gewillig liet filmen. Bij het Koepeltje was het zicht ook goed genoeg om zonder lampen toch aanvaardbare filmpjes te schieten.

Nico filmde zelf ook, dus hoefde ik me niet bezwaard te voelen als ik ergens wat langer bleef hangen. Pas om half zeven 's avonds vertrokken we weer richting Twente. In totaal 15 uur van huis geweest, waarvan zes uur in de auto en bijna drie uur onder water.

Harry Brummelhuis

Harry Brummelhuis

Meer van Harry...

  • Harry Brummelhuis - duik bij Dreishor gemaal
  • Harry Brummelhuis - oorkwal in de Grevelingen
  • Harry Brummelhuis - strandkrab in de Grevelingen