duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Kerkweg, Den Osse mooi en niet druk

Gedoken op 04-08-'15 bij duikplaats Duikwrak le Serpent

We zijn weer naar Zeeland geweest. Jan's blessure was over, dus konden we weer op weg. Volgens de buienradar zou het na tienen droog en zonnig zijn. En inderdaad, dat klopte helemaal.

Thuis in Almelo had men zware regenbuien tot half vijf. Dus wij zaten gebeiteld in Zeeland. Wij werden alleen maar nat onder water. De eerste duik was naar de Serpent, maar het zicht was niet geweldig, dus weinig gefilmd. We zagen wel steenbolken en strandkrabben, maar die kreeg ik niet mooi op film.

De tweede en derde duik dus maar bij Den Osse Kerkweg. Het zicht was beduidend beter. Wel was er bovenin behoorlijke deining en golfslag en zelfs stroming. Er stond een straf westenwindje. Bij de reefballs was het goed toeven en ook op geringe diepte als je de deining voor lief nam.

Voor de statistieken: In totaal 3,5 uur onder water geweest. Duiknummer 626 t/m 629. Max. diepte 26.9 m (bij de Serpent). De overige twee duiken niet dieper dan 7,8 m. Om 6.30 uur vertrokken van huis. Om 18.00 uur een boerenfriet met frikandel bij "Even Pause", dan wee huiswaarts. Om 21.10 weer thuis. Na de spits bij Rotterdam, dus weinig oponthoud.

Op bijgaande film de ervaringen van beide duiken.

Harry Brummelhuis

Harry Brummelhuis

Meer van Harry...

  • Kerkwek, Den Osse - Foto: Harry Brummelhuis
  • Zeedahlia Kerkweg - Foto: Harry Brummelhuis
  • Europese zeekreeft in reefball Kerkweg - Foto: Harry Brummelhuis