duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

(Nacht)duik bij 't Koepeltje

Gedoken op 25-09-'15 bij duikplaats De Koepel west / 't Koepeltje (#17a)

Almelo, vrijdag 25 september 9.00 uur. Paul en ik vertrekken naar Zeeland om te duiken. Er wordt mooi weer verwacht. Daarom gaan we al op vrijdagochtend weg, want op zaterdag zal het vast druk zijn op de bekende duikstekken.

Als lid van de evenementencommissie van onze duikvereniging Galathea heb ik voor 15 personen onderdak geregeld op De Brem in Renesse.

Om 12.00 uur hopen we een duik te maken bij het Koepeltje. Nico, Mathilde en Lars zullen daar ook zijn. 's Avonds maken we er weer een duik. Zonder de overige duikstekken, die we op zaterdag bezocht hebben tekort, te willen doen, waren de twee duiken bij het Koepeltje favoriet. Met name de nachtduik. Op zaterdag was het overal druk met alle nadelige gevolgen van dien.

Ook zondagmorgen bij Zoetersbout was leuk. Een paar weken geleden kon ik daar een jonge sepia filmen. Die hebben we nu niet meer gezien.

De film bevat voornamelijk materiaal dat tijdens de nachtduik is geschoten. Sepiola's, een jonge pijlinktvis, etende krabben, zwemmende zeenaalden, het kan niet op. Hopelijk geniet u er net zo van als ik.

Harry Brummelhuis

Harry Brummelhuis

Meer van Harry...

  • Zeenaald bij 't Koepeltje - Foto: Harry Brummelhuis
  • Sepiola bij 't Koepeltje - Foto: Harry Brummelhuis