duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Oudejaarsduik 2015

Gedoken op 31-12-'15 bij duikplaats Leemslagenplas

Op donderdag 31 december 2015 zijn we met zo'n 20 man bijeen in Almelo bij de Leemslagenplas voor onze jaarlijkse nieuwjaarsduik. Zelf zal ik met een gastduiker te water gaan. Hij is nog nooit in onze plas geweest. Meteen een mooie gelegenheid om hem, net als vele andere gasten voor hem, het logboek op onze viskotter UK269 te laten tekenen. Dit wrak ligt op een aflopende bodem tussen 20 en 24 meter diepte.

Ook zal ik hem ons motorjacht UK-je laten zien. Deze naam is ontleend aan de viskotter UK 269, maar dan kleiner, dus UK-je. Het jacht is momenteel voor het eerst in zijn geheel te bewonderen. Het water is het hele jaar nog niet zo helder geweest. Op diepte was het zicht meestal wel goed, maar bovenin zat er dit jaar een laag met zeer slecht zicht.

Ook is er nu nog steeds leven te vinden. Baarzen en snoeken. En dat in december. Bij de instap kan ik onze vaste huissnoek filmen en ook het tekenen van het gastenboek wordt vastgelegd. Sinds de avond ervoor heb ik een filmlamp bij mijn GoPro-camera. Deze doet zijn werk prima. Dan merk je toch dat een gewone duiklamp niet geschikt is om als filmverlichting te dienen. Dus ik kan mijn buddy verblijden met een leuk filmpje. Ook bij de UK 269 in het donker bewijst de filmlamp zijn dienst.

Na de duik zijn er oliebollen, warme chocolademelk met wat sterkers erin voor de liefhebber. Er is een melkbus met carbid; kortom alles wat duikers leuk vinden. Volgende week een nieuwjaarswandeling met aansluitend buffet. Bij duikvereniging Galathea is altijd wat te doen.

Harry Brummelhuis

Harry Brummelhuis

Meer van Harry...

  • Duikverslaggever Harry Brummelhuis duikt in de Leemslagenplas
  • Oliebollen en warme choco na de oudjaarsduik in de Leemslagenplas