duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Sepia's, sepiola's en meer

Gedoken op 03-06-'16 bij duikplaats Bergse Diepsluis / Oesterdam (#81)

Het is vrijdag 3 juni. We zijn onderweg naar Zeeland. Bij de Bergse Diepsluis moeten nog steeds sepia’s zitten. Die heb ik alleen nog maar op foto, nog niet op film. Dus moet dit nog wel gebeuren.

Sepiarekjes

Rond het middaguur zijn we op de duikstek. Het is nog niet druk. Lia had me verteld waar ze te vinden zijn. Het staat ook aangegeven op een kaartje ter plaatse. Het duurt even voor we ze zien. De stokken hebben we wel snel gevonden. Maar dan toch. Daar is een paartje. Snel verdwijnen ze weer. Het zicht is niet geweldig, dus we zijn ze weer kwijt.

Even later hetzelfde verhaal. Even in beeld maar dan weer weg. Driemaal is scheepsrecht. Een sepia, die niet meteen weer weg is. Ik krijg deze vrij goed op film. Missie geslaagd.

Tientallen sepiola's

’s Avonds bij 't Koepeltje een nachtduik. Daar is rond middernacht geen duiker te zien. We hebben het rijk dus alleen. Tientallen sepiola’s komen op onze lampen af. Dat is lastig filmen , want ze komen te dicht op de lens. Maar het lukt uiteindelijk toch. Verder nog veel ander leven. Zeenaalden, vlokslakken, heremietkreeften en zelfs een paling.

Het was weer leuk in Zeeland.

Harry Brummelhuis

Harry Brummelhuis

Meer van Harry...

  • Sepia bij de Bergse Diepsluis - Foto: Harry Brummelhuis
  • Sepia bij de Bergse Diepsluis - Foto: Harry Brummelhuis