duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Snoekbaars verdedigt zijn nest

Gedoken op 13-04-'16 bij duikplaats Het Grasbroek / Bornerbroek

Woensdag 13 april om 16.30 uur. Ik ben klaar met mijn werk. Mijn liefste heeft avonddienst. Het is mooi weer. In het Grasbroek bij Bornerbroek is de snoekbaars, die elk voorjaar zijn nest heeft op een motorjacht, ook weer gespot. Dus begint het te kriebelen. Ik heb er nog geen filmbeelden van, alleen foto's. Daar moet verandering in komen.

Gelukkig beantwoordt buddy Peter mijn appje en kan hij om 19.15 u klaar zijn om te vertrekken. Snel even alle spullen (inclusief de GoPro) in één auto en karren maar. Bij de plas blijken we alleen te zijn. Het zicht is geweldig. In de verte rommelt het. Hopelijk gaat het niet onweren.

Goed zicht in het Grasbroek

Al snel zijn we onder water bij het wrakje en ja hoor... de snoekbaars is er. Zowel Peter als ik filmen er lustig op los. Na enige tijd laten we het dier maar met rust. We zien veel kleine grondeltjes, maar dan ook een paar grote. Ze laten zich warempel ook nog filmen. Meestal schieten ze meteen weg.

Het zicht is prima. Waarschijnlijk doordat er zoveel driehoeksmosselen in het water zitten. Dat zijn goede filteraars. Het is in ieder geval veel beter dan in de Leemslagenplas, onze huisplas. Daar is het zicht momenteel slecht.

Na 43 minuten komen we weer boven. "Het kon slechter" zeggen we tegen elkaar en als een Tukker dat zegt, bedoelt hij dat het een geweldige duik was. Snel naar huis om te kijken of de filmbeelden gelukt zijn.

Die zijn gelukt. Het kon slechter.

Harry Brummelhuis

Harry Brummelhuis

Meer van Harry...

  • Snoekbaars in het Grasbroek - Foto: Harry Brummelhuis
  • Grondel in het Grasbroek - Foto: Harry Brummelhuis