duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Het Grasbroek / Bornerbroek

Deze leuke plas in Overijssel (een zandafgraving tussen Delden en Bornerbroek), ligt op het terrein van camping 't Grasbroek en wordt beheerd door de familie Smit. Om hier te kunnen duiken, betaal je een kleine bijdrage om te kunnen recreëren op het terrein.

In de plas zijn diverse objecten geplaatst. Zo kun je hier een wrakje tegen komen, waar geregeld een paar snoekbaarzen op zitten en is er een onderwaterparcours. Er zit aardig wat in het water. Je kunt te water via een steiger, maar spring er niet in, want het water is rondom wat ondiep. Maak liever gebruik van de trap.

In deze plas is eveneens onderwaterhuis Arcadis afgezonken, ook wel het Twents Onderwaterhuis. De ingang tot dit huis zit op 11 meter diepte, het dak zit op vijf meter en kan eveneens als oefenplatform gebruikt worden. Er zitten acht patrijspoorten in de wanden en binnenin kun je op een van de twee banken even zitten. Het onderwaterhuis is voorzien van luchtverversing, binnenverlichting, een telefoonverbinding en zelfs videobewaking. Wil je het huis in? Dan moet je wel even aanmelden bij de dienstdoende gebruikscoördinator en is minimaal een CMAS 2-sters brevet (of gelijkwaardig) vereist.

Duikverslagen

Video's bij deze duikplaats

Bekijk alle video's van deze duikstek...

Dichtsbijzijnde plaats: Bornerbroek (Overijssel, NL)