duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

De Beldert

De Beldert is een populaire duikplaats in Zoelen (vlakbij Tiel), precies op de plek waar de rivier de Linge het Amsterdam-Rijnkanaal onderlangs kruist. De instap voor duikers ligt tegenover het strandje van deze recreatieplas, hier bevindt zicht ook een duikcentrum.

Onder water vind je diverse objecten, waaronder de neus van een Boeing 707 (vliegtuig), een compleet opgetuigde zeilboot, motor, auto en andere duikobjecten. In deze plas kun je onder meer steur aantreffen.

De plas is maximaal 25 meter diep en je kan gemakkelijk via een steiger te water. Wil je te water via het terrein van het duikcentrum, dan betaal je een kleine bijdrage, in 2016 €2,50 per duiker per dag. Het zicht is hier over het algemeen goed, zomers tot een meter of tien. Nachtduiken is hier mogelijk na een telefonische afspraak.

Routebeschrijving

Om bij de duikplaats te komen, neem je vanaf de A15 afslag 33 en volg je de route op de N835 richting Zoelen. Na ongeveer drieënhalve kilometer neem je op de rotonde de eerste afslag naar de Mauriksestraat. Vervolg je weg, die flauw afbuigt naar rechts en neem de eerste afslag rechts naar de Zoelense Zandweg. Na ongeveer 700 meter sla je rechtsaf naar het duikcentrum.

Afbeeldingen

Video's bij deze duikplaats

Bekijk alle video's van deze duikstek...

Dichtsbijzijnde plaats: Zoelen (Gelderland, NL)