duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Eiland van Maurik

Deze duikstek ligt vlabij een watersportrecreatiepark. De reacreatieplas staat in open verbinding met de Nederrijn, waardoor het zicht hier sterk wisselend is.

De beste plek om te water te gaan is bij het strand parallel aan de Nederrijn. Hier vind je op een meter of vier mooie mosselbanken (vooral de kolonies driehoeksmosselen zijn interessant), waar het zicht geregeld goed is. De maximale diepte van deze locatie is 32 meter. Naast snoekbaars, pos, regenboogforel en baars maak je ook kans op het zien van de Chinese wolhandkrab en rivierkreeftjes.

Let op: met name op mooie, zonnige dagen kan het hier druk zijn met andere watersporters. Pas dus op bij het maken van een opstijging.

De entree voor de parkeerplaats bedraagt € 5. Voor duikers die hier regelmatig komen, is het aan te raden een abonnement te nemen. Dit kost € 30 per jaar en is geldig van 1 april tot en met 31 maart het jaar erop. Je kan tot 22.00 uur de parkeerplaats op en wanneer je voor deze tijd op de parkeerplaats bent, dan kan je er altijd uit (handig voor een nacht- of schemerduik). Het abonnement is tevens geldig bij Slijk-Ewijk, De Meent, de Gouden Ham, Rijkerswoerdse Plassen.

Meer nieuws

Dichtsbijzijnde plaats: Maurik (Gelderland, NL)