duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Boschmolenplas / Panheel

Duikplaats de Boschmolenplas is een grote plas met een diameter van ruim een kilometer. Het water is vaak bijzonder helder, zicht van 12 meter is niet ongewoon. Dit komt onder meer doordat de plas wordt gevoed met grondwater dat op natuurlijke wijze wordt gefilterd. Hierdoor heeft de Boschmolenplas een zeer rijke onderwaterflora en -fauna.

De plas wordt beheerd door de eigenaren van het PADI 5-star Instructor Development Center Stingray, die tevens het bijgelagen vulstation (perslucht tot 300 bar), verhuurcentrum en horecagelegenheid exploiteren.

Duiken in de Boschmolenplas is alleen mogelijk tijdens de openingstijden van het duikcentrum. Je mag uitsluitend te water gaan via de locatie van de duikschool, elders is niet toegestaan. Een dagkaart om te kunnen duiken op deze locatie kost €9,50.

Download hier de onderwaterkaart van de Boschmolenplas met alle duikobjecten. Je vindt hier onder meer de wrakken van een vliegtuig, auto en piratenboot, reefballs, oefenplatforms, een beeldentuin en een levensgrote Minion.

Afbeeldingen

Bekijk alle foto's van deze duiklocatie...

Video's bij deze duikplaats

Bekijk alle video's van deze duikstek...

Meer nieuws

Dichtsbijzijnde plaats: Heel (Limburg, NL)