duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Galderse Meren

Deze plas is een voormalige zandafgraving aan de zuidkant van de A58. Je bereikt de stek via de afrit Ulvenhout. Volg vervolgens de bordjes Galderse Meren. Door de pH waarde van het waarde is er weinig leven in het meer. De duikspullen zijn na de duik wel weer mooi schoon: mogelijke aanslag van duiken in zoutwater aan je spullen is weg. In de zomer bij mooi weer (+20 ˚C) is er overdag sprake van entreeheffing (in 2013: € 8). In de winter kan het zicht hier enorm goed zijn, soms wel tot 25 meter!

Duiklocatie met parcours

De plas bevat twee plekken om te duiken. De eerste duiklocatie ligt aan de zuidkant (parkeerplaatsen P1 en P2). Hier heeft duikvereniging Quality Divers uit Breda een parcours uitgezet, waarmee je prima je navigatiekwaliteiten kunt oefenen. Ook staan er diverse objecten langs het parkoers. Plattegrond van het parcours te downloaden via de site van Quality Divers.

Duiklocatie noord-westzijde

De tweede duikstek ligt aan de noord-westzijde van het meer. Vanaf P4 is het ongeveer 150 meter lopen naar de duikstek. In de scherpe bocht naar links richting het naakstrandje ga je te water. Net onder het oppervlak van het water is een boei zichtbaar. Hier staat het eerste platform op een diepte van ongeveer vijf tot zes meter. De lijn onderwater volgend kom je onder andere uit bij een oude Opel Kadett en en grote schotelatenne.

Video's bij deze duikplaats

Dichtsbijzijnde plaats: Galderen (Noord-Brabant, NL)