duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Geffense Plas

De Geffense Plas is een leuke en eenvoudige zoetwaterplas bij Oss. Het zicht is meestal redelijk goed en de visstand is er uitstekend. Je vindt hier onder meer karper, snoek, steur en een enorme meerval.

Als je rechtsaf (richting het zuid-westen) begint met je duik, dan kom je langs een aantal boomstronken. Ga je linksaf dan kom je in het groen waarschijnlijk veel vissen tegen. Doordat de bodem wat op en neer gaat, kan er wat verwarring ontstaan over de richting terug naar de kant, dus stel vooraf je kompas in en houdt deze in de gaten. Probeer de lijn die het zwemwater afbakent in de gaten te houden en in dit gebied pas omhoog te komen.

Als je het niet erg vindt wat verder te lopen, dan kun je ook te water gaan bij het huisje van de reddingsbrigade. Je kunt hier het beste naar rechts zwemmen, richting de bosjes. Het onderwaterleven is hier weer heel anders dan de eerder genoemde plekken.

Entree

Om in deze plas te mogen duiken, betaal je € 2,50 entree. Dit kan bij de ingang of in het paviljoen. Je kan ook je duik beginnen bij duikvereniging De Waterman. Je moet je vooraf aanmelden, maar dan kun je wel gebruik maken van hun parkeerplaats, kleedruimte en douche.

Video's bij deze duikplaats

Dichtsbijzijnde plaats: Oss (Noord-Brabant, NL)