duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Nionplas / Watertoren / Zandput

Flyboarden in de Nionplas

Op 12 mei meldde de NOB, dat flyboarden weer is toegestaan in deze plas. In verband met je eigen veiligheid wordt dan ook geadviseerd een oppervlakteboei te gebruiken, wanneer je hier gaat duiken! Blijf uit de buurt van de flyboardactiviteiten en gebruik zoveel mogelijk de kant om langs af te dalen en op te stijgen. Het westelijke deel van de plas is in de vergunning aangewezen als duikgebied. Mocht het tot een confrontatie met de flyboardondernemer komen, laat dan door de politie proces verbaal opmaken en neem contact op met de NOB.

De NOB heeft een kort geding tegen de gemeente Geertruidenberg gewonnen, waardoor per direct flyboarden niet meer is toegestaan. In afwachting van het wel of niet intrekken van de vergunning, kan in deze plas weer gewoon gedoken worden.

De Nionplas te Raamsdonksveer is gelegen aan de Oosterhoutseweg vlakbij de watertoren. Het is een plas die doorgaans het gehele jaar veel te bieden heeft. De maximale diepte van de plas is ongeveer 22 meter.

Deze zoetwaterplas heeft mooie begroeiing langs de kanten waar verschillende soorten vis verscholen zit. Het zicht is redelijk tot goed. De plas is erg universeel en geschikt voor alle duikers. Een ideale plas om een eerste verkenning te maken in zoet water. In de plas vind je naast vele snoekjes ook een paar grote snoeken, karpers, voorns en paling. ’s Winters zul je moeten afdalen naar de diepere gedeelten (20 à 22 meter) om de vissen te zien.

Routebeschrijving

De duikstek ligt aan de snelweg A59 net onder afslag 34, achter de oude watertoren. De duikstek is gemakkelijk te bereiken. De parkeerplaats ligt 50 meter van de instap en is niet verlicht.

Artikelen

Video's bij deze duikplaats

Bekijk alle video's van deze duikstek...

Meer nieuws

Dichtsbijzijnde plaats: Raamsdonkveer (Noord-Brabant, NL)