duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Spiegelpolder / Spiegelplas / Ballast Nedam

Parkeren bij deze duikstek doe je op een klein terrein aan de noordzijde (maximaal ongeveer 15 auto's) van aangestampte grond en grind. Een kleedje is geen overbodige luxe dus. Let op: aan de andere kant van de Spiegelplas is ook een Googpad. Vergis je niet. Vanaf het parkeerterrein is het ongeveer 250 meter lopen naar de eerste instap voor de duikstek. Je loopt over een fietspad, dus let op het verkeer!

Bij de eerste instap tref je een mooie duiksteiger met trap. Hier is ook een veilig-duikgebied afgezet. De tweede instap is een flink stuk verder lopen, bij een zandstrandje.

Eenmaal onder water zwem je over een zanderige bodem. Het onderwaterlandschap doet erg "natuurlijk" aan: er zijn nauwelijks kunstmatige duikobjecten. Wel (als je vanaf de steiger links gaat) een enorme, rechtopstaande boomstronk (op ongeveer acht tot negen meter diepte). Links van de steiger ligt op ongeveer vijf meter diepte een auto.

Erg leuk aan deze duikstek is de stenen wand op drie tot vier meter diepte, een aanrader voor de terugweg. Hier vind je bij een avondduik veel paling! Als je vanaf de steiger rechtsaf duikt en wat verder en dieper links gaat, zie je een berg heipalen, die bescherming bieden aan tal van onderwaterbeestjes. Vanwege de vele driehoekmosseltjes is dit een plek waar je meestal goed zicht hebt.

Deze informatie is aangeleverd door Duikvereniging het Onderwaterbos.

Video's bij deze duikplaats

Dichtsbijzijnde plaats: Nederhorst den Berg (Noord-Holland, NL)