duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Maarsseveense Plassen

In 2013 is Duikcentrum Maarsseveen overgenomen door Outdoor Inn (tegenwoordig Inn Style). Op de website van dit outdoor-evenementenbedrijf wordt echter vooralsnog geen melding gemaakt van enige mogelijkheid tot duiken in de Maarsseveense Plassen. Op de oude site van het duikcentrum staat het volgende:

Op weekenddagen is een vereniging uit Utrecht of omgeving aanwezig en gastduikers (buddyparen, verenigingen en instructeurs met cursisten) zijn welkom (op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zondag van 9.00 tot 13.00 uur). Gastduikers melden zich bij de bar waar zij een dagticket kunnen kopen en een eigen risicoverklaring dienen te ondertekenen. Aansluitend melden zij zich bij de oppervlakte coördinator van de vereniging voor het intekenen in het logboek. Het gastduiktarief voor 2015 is vastgesteld op € 5 p.p. per dagdeel.

Een derde vereniging die in deze plas duikt, is Duikvereniging Lake Diving. Deze vereniging duikt aan de noordkant van de plas, bij het oude duikcentrum Dive- en Surfcenter, ook wel bekend als duikgebied 'Boeddha'.

Bodemverloop

Deze scan is gemaakt in 2011 door duikteam Gejo Utrecht in samenwerking met Deep B.V. Bron: website Gejo.

Afbeeldingen

Video's bij deze duikplaats

Dichtsbijzijnde plaats: Maarssen (Utrecht, NL)