duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Tuttelhoekje / Vuilnisbelt / Stortplaats / Poortvliet (#80)

Beschreven in Oosterschelde kaart 10 pdf, Oosterschelde kaart 11 pdf

Vanaf de parkeerplaats langs de Gatweg is het een klein stukje lopen (ongeveer 100 meter) naar de instap. Volg de dijk in zuidelijke richting, tot deze in oostelijke richting afbuigt. In de bocht kan je te water gaan.

De naam van deze stek is zeker niet representatief voor de staat waarin het onderwaterleven zich verkeert. Vanaf de instap kan je geleidelijk afdalen tot een meter of 20. De helling is bezaaid met blokken steen die mooi begroeid zijn, afgewisseld met enkele stukken met alleen zand.

Aan de rechterzijde, vanaf de hoek, liggen veenblokken. Tussen de 10 en 15 meter is er het meeste te zien. Onder de 20 meter zal je niet veel stenen meer vinden. De helling loopt nog wel door tot 30 meter diepte.

Wanneer er een zuidelijke wind staat van meer dan 4 Beaufort, dan kun je beter een andere locatie proberen.

Afbeeldingen

Video's bij deze duikplaats

Meer nieuws

Dichtsbijzijnde plaats: Westkerke (Zeeland, NL)

Getijde-informatie

Correctie t.o.v. Zierikzee
Hoogwater 0 min. / Laagwater 0 min.

Let op: deze getijvoorspellingen zijn overgenomen van Rijkswaterstaat (dienst Hydro Meteo) en geven de kenteringen weer van het genoemde referentiepunt. De uitkomst na gebruik van de herleidingstabel geeft een indicatie voor de kentering, maar is niet altijd exact.

De correcties zijn afgeleid van sportduikervaringen. Getijden laten zich o.a. beïnvloeden door meteorologische omstandigheden, het tijdstip van de daadwerkelijke kentering kan daarom anders zijn dan voorspeld. Eigen waarnemingen voor de duik zijn van groot belang.