duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Wrakduikstichting de Roompot

Wrakduikstichting "de Roompot" is een stichting bestaand uit een duikteam van 12 actieve duikers en enkele niet duikende donateurs, allen duikend met een NAS1 opleiding (Nautical Archaeology Society) of in opleiding en eventueel aangevuld met technische duikopleidingen om ook de dieper liggende wrakken veilig te kunnen onderzoeken.

Doelstelling

De WDSR is een stichting met als doel om zoveel mogelijk informatie over wrakken in de Zeeuwse Delta beschikbaar te stellen voor het publiek en waar mogelijk ook de historische context. Hiermee hopen we bij het grote publiek meer belangstelling te kweken voor de Nederlandse maritieme geschiedenis.

WDSR beschikt hiervoor over het onderzoekschip “Karin Rose”, een gespecialiseerd duikteam en alle moderne apparatuur en middelen.

Alle door ons nieuw- of herontdekte wrakken worden direct gemeld aan RCE (Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed), vóórdat er verder onderzoek op wordt gedaan. Daarnaast "monitoren" we bestaande archeologische sites.

Nieuws

Wrakduikstichting de Roompot

www.wdsr.nl

Is dit jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op over de advertentiemogelijkheden. Op Duikplaats.net bestaat de mogelijkheid om je bedrijf extra onder de aandacht te brengen van de duikers-community. Dit kan om te beginnen door je bedrijf op te laten nemen in de lijst met organisaties en bedrijven. Per organisatie kunnen we allerlei informatie opgeven: basisinformatie (naam, logo, adres), de activiteiten, openingstijden, social media-profielen en een uitgebreide omschrijving met afbeeldingen en links.

Wrakduikstichting de Roompot

Nieuwe Vlissingseweg 211
4387 AE Vlissingen
Nederland

Tel: (+31) 0118 624086