duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Duik de Noordzee Schoon

Hoe mooi de Noordzee kan zijn, weten maar weinig mensen. De vele wrakken op de zandbodem vormen oases van leven. Ze zijn sprookjesachtig begroeid en een woonplaats van vele soorten vis, krabben en kreeften. Geen wonder dat een drukbewoond wrak een magische aantrekkingskracht heeft op duikers, staandwantvissers en sportvissers. Al eeuwenlang wordt hier op heerlijke kabeljauw en zeebaars gevist. Geen probleem zou je denken, maar het gaat regelmatig mis. Dan haakt het net van vissers achter scherpe wrakdelen, breekt de lijn van de hengel of verliezen de vissers hun lood. De laatste decennia is deze verspeling een bedreiging geworden. De afgescheurde warrelnetten en de vishaakjes blijven onderwater nutteloos doorvissen. Dit wordt ook wel spookvissen genoemd. Met name krabben en kreeften, maar soms ook zeehonden en bruinvissen kunnen niet meer ontsnappen en raken verstrikt.

'Duik de Noordzee schoon' is een project waarbij we wrakken ontdoen van visnetten, lijnen, vishaakjes en vislood. Het doel is de bewoners van de wrakken hun veilige schuilplaats terug te geven. Daarnaast promoten we de Noordzee als natuurgebied en laten we een zo breed mogelijk publiek zien hoe mooi onze Noordzee is. Dat doen we met kwalitatief hoogwaardige foto's en films van het onderwaterleven. Dat doen we ook door het geven van interviews aan de media en het verzorgen van multimediale lezingen (1 tot 1,5 uur) aan bedrijven, scholen, duikverenigingen en andere organisaties. We laten daarbij zien waarom we deze grote schoonmaak op touw hebben gezet en welke andere ontwikkelingen er momenteel in gang zijn gezet voor een duurzame Noordzee.

Duik de Noordzee Schoon

www.duikdenoordzeeschoon.nl

Is dit jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op over de advertentiemogelijkheden. Op Duikplaats.net bestaat de mogelijkheid om je bedrijf extra onder de aandacht te brengen van de duikers-community. Dit kan om te beginnen door je bedrijf op te laten nemen in de lijst met organisaties en bedrijven. Per organisatie kunnen we allerlei informatie opgeven: basisinformatie (naam, logo, adres), de activiteiten, openingstijden, social media-profielen en een uitgebreide omschrijving met afbeeldingen en links.

Duik de Noordzee Schoon

Duyvenvoordestraat 35
2681 HH Monster
Nederland