duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Veenmeer

Het Veenmeer is één van de mooiste duikplassen van het noorden. Het is centraal gelegen tussen Groningen en Assen. Het Veenmeer is 100 bij 300 meter groot en 18 meter diep. Het zicht is meestal goed en kan oplopen tot ongeveer zes meter.

Vaak zijn er bij het Veenmeer wel meerdere duikers/duikgroepen aan het duiken, zeker in de zomermaanden. Doordeweekse dagen en avonden zijn doorgaans iets minder druk. In het weekend, vooral op zondagochtend, kan het druk zijn bij het Veenmeer.

Onderwater zijn een aantal objecten te vinden, zoals 'het Juweeltje', een klein wrakje op zes meter diepte. Ook liggen er enkele oefenplatforms op verschillende diepten. Het onderwaterleven is divers. Er is vooral veel paling, snoek, voorn en baars te vinden. Ook worden er dikwijls zeelten gezien. Het Veenmeer biedt ook leuke kreeftenwandjes met Europese zoetwaterkreeftjes. Sinds een aantal jaren worden er ook regelmatig een zaagrupsschildpad en een roodwangschildpad gesignaleerd in het Veenmeer. Op 10 september 2013 werd er een nieuw duikobject afgezonken, een Fiat bestelbus. Je vindt dit nieuwe duikwrak op zeven meter diepte, linksaf vanaf het restaurant.

Om te mogen duiken in dit meer, dien je een dagkaart aan te schaffen bij Camping 't Veenmeer voor € 2,50 per persoon. Jaarabonnementen zijn eveneens mogelijk.

Afbeeldingen

Artikelen

Video's bij deze duikplaats

Meer nieuws

Dichtsbijzijnde plaats: Tynaarlo (Drenthe, NL)