duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Klein Stelle (#67)

Beschreven in Oosterschelde kaart 6 pdf

Duikstek Klein Stelle ligt op het dijktraject langs de Oosterschelde tussen Wemeldinge en Kattendijke, waar meerdere duiklocaties te vinden zijn. Langs deze hele dijk kan men parkeren. In het weekend kan het vaak erg druk zijn. Je kan er duiken bij laag en hoog water, maar het is toch iets gemakkelijker te water gaan bij hoog tij.

Bij laag water valt er een deel van ongeveer 100 meter droog, hier zal je over de stenen en oesters moeten lopen om bij het water te komen. Vanaf de waterlijn (bij laag water) daalt het direct zeer stijl af tot een dikke 25 meter diepte.

Op een aantal plaatsen langs het dijktraject kan de stroming verraderlijk zijn. Ga daarom niet helemaal tot aan de vaargeul. Hier kan het bij hoogwater wel 50 meter diep kan zijn.

De helling en bodem bestaan uit zandvlakten, die afgewisseld worden met stenen en oesterbanken die mooi begroeid zijn met zowat al het klassieke Oosterscheldeleven, zelfs op diepte. Het meeste leven bevindt zich tussen de 5 en 20 meter diepte.

Op de camping "Klein Stelle" kan je de duikflessen vullen en is er een restaurant. In het dorp Wemeldinge bevindt zich het duikcentrum Oktopussy.

Afbeeldingen

Artikelen

Video's bij deze duikplaats

Meer nieuws

Dichtsbijzijnde plaats: Wemeldinge (Zeeland, NL)

Getijde-informatie

Correctie t.o.v. Zierikzee
Hoogwater 0 min. / Laagwater 0 min.

Let op: deze getijvoorspellingen zijn overgenomen van Rijkswaterstaat (dienst Hydro Meteo) en geven de kenteringen weer van het genoemde referentiepunt. De uitkomst na gebruik van de herleidingstabel geeft een indicatie voor de kentering, maar is niet altijd exact.

De correcties zijn afgeleid van sportduikervaringen. Getijden laten zich o.a. beïnvloeden door meteorologische omstandigheden, het tijdstip van de daadwerkelijke kentering kan daarom anders zijn dan voorspeld. Eigen waarnemingen voor de duik zijn van groot belang.