duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Eerste vijfsterren hotspot wordt geopend

Gepubliceerd op

Aanstaande zaterdag 22 februari wordt de eerste vijfsterren duikhotspot van Nederland geopend. Bij duiklocatie Kattendijke wordt deze officiële handeling rond 12.00 uur verricht door niemand minder dan Neptunus, God van de Zee. Aansluitend wordt in De Stelhoeve het glas geheven én is er vanaf 14.00 uur gelegenheid om een duik te maken.

Vijfsterren hotspot

De duikplaatsen Kattendijke (64), Tetjes (65), De Stelhoeve (66) en Kleine Stelle (67) vormen samen de eerste duikhotspot van Nederland. Deze duiklocaties bieden samen voor het eerst alle duikgerelateerde voorzieningen.

Zo zijn op de dijk tussen Kattendijke en Wemeldinge vanaf nu toiletten, douches, een spoelgelegenheid, zonneterrassen en een barbecue aanwezig. Daarnaast is het mogelijk om bij Kleine Stelle een hapje te eten. Hierdoor wordt het voor nationale en internationale duikers aantrekkelijk om naar deze duiklocatie te komen.

Interreg programma

Al enkele jaren werken de NOB, NELOS, Provincie Zeeland (NL), Provincie West-Vlaanderen (B), gemeente Goes (NL) en gemeente Kapelle (NL) samen aan dit project. Het project wordt gefinancierd door het Europese Interreg IV-programma 'Grensregio Vlaanderen-Nederland', Provincie Zeeland, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Goes, Gemeente Kapelle, NELOS en NOB.

Funduik

Voor iedereen met een 2*-duikbrevet (of gelijkwaardig) is het mogelijk om tijdens de opening een funduik te maken bij de hotspot. De duik wordt op eigen gelegenheid gemaakt, en wordt niet door de NOB of NELOS georganiseerd. De partners zorgen voor een borrel achteraf.

Nederlandse Onderwatersport Bond

www.onderwatersport.org