duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Vulcontainer bij duikplaats Kerkweg

Gepubliceerd op

Deze week zijn de faciliteiten op duikplaats Kerkweg in Den Osse verder uitgebreid. Op maandag werd een nieuwe persluchtvulcontainer geplaatst, die sinds deze zaterdag ook daadwerkelijk gebruikt kan worden. De vulcontainer is een initiatief van Duikcentrum de Witte Boulevard, die ook de vulcontainers bij duikplaats Zeelandbrug en duikplaats Dreischor parkeerplaats geplaatst heeft.

Parkeerterrein Den Osse

Begin juli werd al duidelijk dat de gemeente Schouwen-Duiveland het plan van Duikcentrum de Witte Boulevard goed te keuren door het plaatsen van een kennisgeving in de Staatscourant. De nieuwe container staat op de eerste parkeerplaats direct naast het toiletgebouw. Omdat hierdoor een parkeerplek wegvalt, zullen aan de andere kant van het parkeerterrein twee nieuwe parkeerplaatsen worden toegevoegd. De werkzaamheden hiervoor moeten nog van start gaan.

Duikpaats met alle gemakken

Met het plaatsen van de vulcontainer beschikt de duikplaats in Den Osse nu over alle gemakken die een duiker maar kan wensen: een toiletgebouw met omkleedruimte en buitendouche, een spoelmogelijkheid, een cafetaria, een duiksteiger en nu dus ook een vulmogelijkheid. De vulcontainer beschikt momenteel over twee 200 bar vulslangen. Een 300 bar-optie lijkt ook ingebouwd, echter is het op dit moment nog niet mogelijk om 300 bar-flessen te vullen. Het vullen kan uitsluitend betaald worden met muntstukken van 0,10, 0,20, 0,50, 1 en 2 euro.

Duikcentrum de Witte Boulevard

www.duikgemakzeeland.nl