duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Duiken zonder last te hebben van andere duikers

Gedoken op 30-09-'16 bij duikplaats Preekhil de Val / Blomweg / Bunker (#21)

Paul, Nico, Mathilde en ondergetekende zijn weer in Zeeland. Allemaal zijn we duikfanaten, dus duiken staat voorop. En dan liefst op plekken waar weinig of geen andere duikers zijn. Dat lukt vrij aardig.

Duiken in Zeeland

Vrijdag rond het middaguur staan er maar een paar auto’s bij de Bergse Diepsluis. Later bij de Goudszwaardweg idem dito. Zaterdag bij Bommenede is het ook niet druk. Bij Zoetersbout staan om 5.00 uur wel een aantal auto’s, maar onder water ook niemand gezien. En niemand is blijkbaar zo gek om zaterdag laat in de avond, bijna middernacht, te duiken bij het Koepeltje. We zijn ook daar helemaal alleen. En om op zondagmorgen in de regen meer dan 500 m. te lopen naar Preekhil is ook niet aan veel mensen besteed.

Ongestoord genieten

We kunnen dus ongestoord genieten van alle leven. Vooral de nachtduik bij het Koepeltje is spectaculair. Sepiola’s, die allerlei capriolen uithalen. En een vrij zwemmende krab. Dit beestje heet natuurlijk niet voor niets Zwemkrab. Grappig hoe hij zich voortbeweegt met de peddels aan zijn voorste poten. Ook zien we puitalen, zeedonderpadden en zeenaalden, om nog maar niet te spreken van het “gewone” spul: krabben en grote kreeften.

Vechtende krabben

Bij Preekhil zien we krabben, die vechten om aas. En een krab die aan wandel gaat met een dode vis. Daarna wordt dit visje verscheurd en opgegeten. Bij de Bergse Diepsluis steenbolken en harders onder het platform. Nico en Mathilde zien ook nog een jonge sepia. Vorig jaar kon ik er eentje filmen, maar dit jaar helaas niet. De Goudszwaardweg levert beelden op van slakken en heel veel Zeedruifjes. Die druifjes zien we trouwens overal.

Gezellig in Renesse

Het gezelligheidsaspect zijn we niet vergeten. We eten in Renesse, waar het druk is. Vooral onze oosterburen zijn goed vertegenwoordigd. Ook al is het druk in de zaak. We worden vlot geholpen. Dat heb ik ook wel anders mee gemaakt. Zodoende kunnen we nog even relaxen voor we aan de nachtduik beginnen.

Zondagmiddag vertrekken we weer naar Almelo met mooie filmbeelden en dito herinneringen.

 

Harry Brummelhuis

Harry Brummelhuis

Meer van Harry...

  • Sepiola bij 't Koepeltje - Foto: Harry Brummelhuis
  • Zeenaald bij 't Koepeltje - Foto: Harry Brummelhuis