duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Goudzwaardweg (#26a)

Beschreven in Oosterschelde kaart 15 pdf, Oosterschelde kaart 16 pdf

Leuke duikplaats even verderop van de bekende duiklocatie Zoetersbout. Ideaal als het daar druk is. Onderaan de dijk is er ruimte voor een paar auto's op onverharde parkeerplekken. Er loopt een trap omhoog de dijk op, die komt uit op het fietspad (pas op voor fietsers!). In de bocht van de dijk is een klein strandje, hier loop je makkelijk het water in en vanaf hier kan je je duik beginnen.

Het is vrij ver uit de kant nog ondiep, maar als je de hoge plukken Japans bessenwier voorbij bent, kan je je duik echt beginnen. Ga niet rechtsaf en de bocht om (naar het zuid-westen), dan zit je namelijk snel in de vaargeul. Ga linksaf naar het noord-oosten, parallel aan de dijk (richting duikplaats Zuidweg).

Net als bij Zoetersbout kun je hier prima buiten de kentering om duiken.

Afbeeldingen

Bekijk alle foto's van deze duiklocatie...

Duikverslagen

Video's bij deze duikplaats

Bekijk alle video's van deze duikstek...

Meer nieuws

Dichtsbijzijnde plaats: Oosterland (Zeeland, NL)

Getijde-informatie

Correctie t.o.v. Zierikzee
Hoogwater -35 min. / Laagwater -10 min.

Let op: deze getijvoorspellingen zijn overgenomen van Rijkswaterstaat (dienst Hydro Meteo) en geven de kenteringen weer van het genoemde referentiepunt. De uitkomst na gebruik van de herleidingstabel geeft een indicatie voor de kentering, maar is niet altijd exact.

De correcties zijn afgeleid van sportduikervaringen. Getijden laten zich o.a. beïnvloeden door meteorologische omstandigheden, het tijdstip van de daadwerkelijke kentering kan daarom anders zijn dan voorspeld. Eigen waarnemingen voor de duik zijn van groot belang.