duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Preekhil de Val / Blomweg / Bunker (#21)

Beschreven in Grevelingen kaart 7 pdf

Vanaf de parkeerruimte aan het einde van de Blomweg is een aardig stukje lopen met je duikuitrusting. Om deze reden gaan de meeste mensen hier niet direct duiken. Een aantal duikschepen gaat hier wel voor anker voor een duik. Toch loont het de moeite om hier eens een kijkje te nemen, al was het alleen al voor een wandeling door de Preekhilpolder.

Deze duikstek bereik je via de Blomgweg in Ouddorp. Het is het makkelijkst om vanaf de N57 af te slaan richting De Punt en vervolgens de Blomweg op te draaien. Deze ligt parallel aan de N57. Je kan uiteraard ook door Ouddorp rijden. Het laatste stuk van de Blomweg loopt dood. Hier is ruimte om te parkeren. Je kan hier omkleden en over de dijk van de Preekhilpolder naar het water lopen.

De naam "Preekhil" vindt zijn oorsprong in een kapel boven op de duin, Westduin. Deze duikplaats ligt in een beschermd gebied (vogelreservaat). Op de dijken mag gewandeld worden, maar alleen op de paden. Tussen zonsondergang en zonsopkomst is alle toegang verboden. De bunker is een restant van een Duitse vesting uit de tweede wereldoorlog.

Afbeeldingen

Bekijk alle foto's van deze duiklocatie...

Duikverslagen

Video's bij deze duikplaats

Bekijk alle video's van deze duikstek...

Dichtsbijzijnde plaats: Ouddorp (Zuid-Holland, NL)