duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Duikstekken in Zeeland Nederland

Zeeland (NL)

Zeeland... dé duikprovincie van Nederland. In de loop der tijd hebben de vele veranderingen van het Zeeuwse landschap, die niet altijd even vrijwillig waren, gezorgd voor een scala aan fantastische duiklocaties. Op deze site zijn er ruim 110 opgenomen, maar er zijn er nog veel meer. Van de rustige duikplaatsen in het Grevelingenmeer, tot aan de wrakken in de Westerschelde: deze provincie heeft voor elk type duiker een geschikte duiklocatie.

Duiken in Zeeland

Op diverse plekken kun je duiken op restanten van oude dijken of zelfs verdronken dorpen, op andere plekken duik je langs de huidige zeeweringen. Vrijwel overal kom je uitbundig leven tegen. Het beeld veranderd continu: niet alleen door de getijden, ook door de verbeterende waterkwaliteit, zoals in het Veerse Meer. Kreeften, krabben, sepia's, slakjes, inktvissen, baarsen, sponsen, dodemansduim en veel meer. Als je niks moois ziet, moet je haast wel je ogen dicht hebben gehad.

Ook boven water biedt Zeeland veel moois. Niet alleen kun je hier fantastisch wandelen en fietsen, je kunt prima ontspannen op het strand, in het bos of in de pitoreske dorpjes. De stedelijke zones vullen het natuurschoon aan met gezelligheid, uitgaansmogelijkheden en winkelplezier. Kortom, hier moet je zijn geweest. 

Pagina: 1 2 3 4 5