duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Zevenhuizerplas - boothelling / Oud Verlaat

Let op: op twee voormalige duikplaatsen in de Zevenhuizerplas mag niet meer gedoken worden. Dit betreft duikplaats Haven en duikplaats Stek Zonder Naam, wegens uitbreiding van de haven en nieuwe activiteiten in de plas, waaronder een waterski- en wakeboardbaan. Denk aan je eigen veiligheid op deze drukke recreatieplas!

De Zevenhuizerplas is een veelzijdige recreatieplas in het Recreatieschap Rottemeren. De plas is ontstaan door het winnen van zand vlakbij rivier de Rotte. Deze plas wordt gebruikt door diverse groepen watersporters, waaronder zwemmers, surfers en duikers.

Je kan het beste te water gaan bij de boothelling, te bereiken vanaf de parkeerplaats naast brasserie de Blokhuit. De bodem loopt eerst langzaam af tot een meter of zes. Vanaf hier kun je sneller dieper gaan, onder meer langs veenwanden. Doe voorzichtig bij overhangende blokken, deze kunnen door de waterverplaatsing die je als duiker veroorzaakt los komen.

Deze recreatieplas bevat geen duikobjecten en dat is ook helemaal niet nodig, want de natuur heeft hier vrij spel. Je komt hier onder meer zoetwaterkreeftjes, paling (veelal bij de veenblokken), baarzen, snoeken en snoekbaarzen tegen. Daarnaast is de plas fantastisch begroeid. In de zomer kan je hier veel jonge vissen tegen komen en kan de plas aandoen als een echte kraamkamer.

Afbeeldingen

Artikelen

Gerelateerde fotoalbums

Video's bij deze duikplaats

Bekijk alle video's van deze duikstek...

Meer nieuws

Dichtsbijzijnde plaats: Zevenhuizen (Zuid-Holland, NL)