duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Taylor Made

Deze duikplaats ligt voor de BOPEC opslagtanken en is alleen te bereiken via een zandweg. Vanuit Kralendijk rijd je langs de kust helemaal tot aan het terrein van de BOPEC. Rij richting de ingang van het terrein (je gaat dus voorbij de 'traditional stonewall') en vlak voor de slagbomen ga je rechtsaf, de zandweg op, die begint met een wildrooster.

Volg de weg tot je om de opslagtanks bent gereden en weer langs het water rijdt. Je komt eerst duikplaats Candy Land tegen, gemarkeerd met een gele steen. Iets daarvoor bij kun je linksaf een stenen pad op. Net voorbij de vork in de weg kun je parkeren. Hier is de duikplaats, deze is niet gemarkeerd.

Vergeet niet om goede schoentjes aan te trekken (gebruik geen geslotenhielvinnen), want je moet een beetje klauteren. Aan de waterkant liggen veel zwarte zeeëgels. Kijk even goed hoe je voorbij de eerste rotsen moet komen, deze kunnen verraderlijk scherp zijn. Trek je vinnen aan zodra kan en zwem aan de oppervlakte totdat je wat dieper bent en kunt gaan duiken.

Begin de duik tegen de stroom in. Deze locatie heeft prachtige koraalformaties.

Dichtsbijzijnde plaats: Rincon (Bonaire, AN)