duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

16-jarige duiker vermist bij Burghsluis

Gepubliceerd op

Op zaterdagochtend om 9.30 uur ontving het kustwachtcentrum in Den Helder de melding dat er in de Oosterschelde bij Burghsluis een duiker vermist werd. Direct hierop werd een grootscheepse zoekactie op touw gezet, onder meer met inzet van de KNRM, brandweer en een helikopter. De 16-jarige duiker verloor op 30 meter diepte het contact met zijn buddy, die er niet in slaagde hem naar boven te helpen en vervolgens alarm sloeg. Mogelijk werd de jongen onwel.

De zoekactie bovenwater werd op zaterdag na twee uur stopgezet. Gezien de diepte mogen brandweerduikers hier niet te water en is de hulp van de marine ingezet. Deze zocht op zaterdagavond tot zonsondergang en is op zondag verder gegaan met de zoekactie, wat niet tot resultaat heeft geleid. Op maandag gaat de zoekactie verder.

Middels een noodverordening heeft de burgemeester een duikverbod ingesteld in een straal van 500 meter rond de haven van Burghsluis.

Update 30-05-'13: Het lichaam van de vermiste duiker is in de nacht van 29 op 30 gevonden en bij de volgende kentering 's middags geborgen. Door de sterke stroming op deze locatie, kon er maar twee keer per dag (tijdens de kenteringen) kort gedoken worden. De omstandigheden voor een zoektocht waren erg lastig.

De noodverordening met het duikverbod is na het vrijgeven van het lichaam weer opgeheven.