duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Bouw subtropisch indoorduikcentrum vordert gestaag

Gepubliceerd op

De bouw van het grootste Europese subtoprisch indoorduikcentrum in België, TODI, is in volle gang. Afgelopen april werd de laatste benodigde vergunning afgegeven en kon begonnen worden met de werkzaamheden. Inmiddels heeft de oude waterzuiveringsinstallatie op het mijnterrein van Beringen al een complete metamorfose ondergaan.

Vanaf eind oktober dit jaar moet het mogelijk zijn om in de oude indikkers te duiken tussen de subtropische zoetwatervissen. Deze twee bassins zullen gevuld worden met ruim negen miljoen liter water, waarin een verscheidenheid aan vissoorten hun huis gaat krijgen. Op deze manier ontstaat een unieke locatie, waar duikers in een gecontroleerde omgeving hun sport kunnen beoefenen.

Momenteel is de buitenkant van het complex al een heel eind af en ook binnen begint het werk te vorderen. Zo is het geheel al waterdicht gemaakt en wordt inmiddels gewerkt aan het onderwaterdecor. Nog een paar maanden wachten dus tot er gedoken kan worden in deze nieuwe duiklocatie in Limburg, België!