duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

De Oosterscheldeweek 2013: Zeeuwen zetten de Oosterschelde in het zonnetje!

Gepubliceerd op

Tijdens de Oosterscheldeweek wordt de Oosterschelde, als kloppend hart van de Zeeuwse delta, flink in het zonnetje gezet. De week staat vol activiteiten voor jong en oud, op en rond de Oosterschelde. De Oosterscheldeweek start op 7 september in de gemeente Goes en duurt tot 14 september.

De Oosterscheldeweek betrekt inwoners, recreanten, bedrijven, scholieren en toeristen bij de Oosterschelde. De week staat boordevol activiteiten op en rond de Oosterschelde. Tijdens de Oosterscheldeweek kan iedereen, van jong tot oud, op een interactieve manier kennismaken met belangrijke thema’s die in dit bijzondere gebied spelen. Het ervaren en beleven van de Oosterschelde staat hierbij centraal.

De Oosterscheldeweek trapt op zaterdag 7 september af met een spectaculaire opening bij het Goese Sas. Tijdens deze opening wordt het kunstwerk van de Oosterscheldeweek (een zeester, met zeven poten die symbool staan voor de zeven gemeenten rondom de Oosterschelde) uitgereikt door een vertegenwoordiger van het college van B&W van de gemeente Tholen aan een vertegenwoordiger van het college van B&W van de gemeente Goes.

De hele week bruist het op en rond de Oosterschelde. Zo kan je mee op mosselvaartocht of zeehondensafari, maar ook snorkelen, strandjutten, wandelen of zeilen. Ook op culinair gebied valt veel te beleven: doe mee aan de proeverij van Zeeuwse oesters, geniet van Zeeuwse zilte zaligheden of kajak met picknickmand en al naar de Roggenplaat: voor ieder wat wils! Het gehele programma is te vinden op www.ontdekdeoosterschelde.nl.

Download hier de flyer van de Oosterscheldeweek 2013 (pdf)

Nationaal Park Oosterschelde

www.np-oosterschelde.nl