duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Duiken tegen Kanker

Gepubliceerd op

Helaas komt er voor vrijwel iedereen een moment waarop je geconfronteerd wordt met kanker. Deze ziekte komt voor in veel verschillende soorten. Lang niet elke vorm is goed te behandelen en veel onderzoek is dan ook nog nodig. Voor Marc Vermeieren was de ziekte van zijn vrouw, die gediagnostiseerd werd met een zeldzame neuro-endocriene tumor (NET), reden om het initiatief 'Duiken tegen Kanker' op te zetten. De opbrengsten van dit initiatief zullen geheel ten goede komen aan het onderzoeksteam van het Universitair Ziekenhuis Leuven waar Marcs vrouw onder behandeling is.

Duiken tegen Kanker

Acties van Duiken tegen Kanker

Binnenkort wordt er een groot startevenement voor het initiatief georganiseerd. De datum en het programma zijn vooralsnog niet bekend, maar tot die tijd kan je al wel een bijdrage leveren. Duiken tegen Kanker heeft blauwe armbandjes gemaakt, waarmee jij kunt laten zien dat je het doel ondersteunt. De bandjes zijn te koop in verschillende fysieke winkels, waaronder Mega Diving, Galicia Technical Diving en Onderwaterhuis.NL, maar ook zo nu en dan op duikplaatsen.

Duiken tegen Kanker zal de komende tijd op verschillende evenementen te vinden zijn. Houd de agenda goed in de gaten. Zo kun je het initiatief onder meer vinden bij de jaarlijkse barbecue van Globe Marine uit Drogenbos bij de Put van Ekeren.

Promotievideo door Goofy Aqua Video

Promotievideo 'Duiken tegen Kanker' door Robert Hughan (Goofy Aqua Video) en Mario Parera.

Neuro-endocriene tumoren

Neuro-Endocriene Tumoren (NET) zijn een betrekkelijk zeldzame vorm van kanker. Deze kanker ontwikkelt zich uit cellen die in staat zijn verscheidene hormonen aan te maken en af te scheiden. Meestal, maar niet altijd, is dit een langzaam groeiende kankersoort.

Deze tumoren ontstaan in het neuro-endocriene systeem in de neuro-endocriene cellen. Deze cellen komen voor in allerlei weefsels op vele plaatsen in het lichaam. Bij NET groeien deze cellen ongeremd, waardoor een overmaat aan hormonen en hormoonachtige stoffen kan ontstaan. Via het bloed geven hormonen signalen af, die de werking van bepaalde organen beïnvloeden. Door de overproductie kunnen allerlei klachten optreden, zoals diarree, 'opvliegers', misselijkheid en benauwdheid.

Bron: Wikipedia

Blijf op de hoogte!

Voor alle updates over het initiatief volg je de Facebook-pagina en de website van Duiken tegen Kanker.

>> Dit was een gesponsord bericht! <<