duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Eerste programma-onderdelen duikfestival bekend

Gepubliceerd op

Zin in een workshop onderwaterfotografie van Karin Brussaard, kennismaken met freediven of duikmateriaal testen in de festivalplas? Dat kan! Kom op zondag 6 september naar het duikfestival dat de NOB voor de vierde keer organiseert bij plas Slijk-Ewijk.

'We hopen natuurlijk op een net zo zonovergoten editie als afgelopen jaar,' zegt Madelon Schepers, communicatiemedewerker bij de NOB. 'Van 10.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom bij evenementenlocatie Watergoed, tussen Arnhem en Nijmegen, om hét event voor alle duikers mee te maken. Ook kinderen zijn van harte welkom!'

Duikmateriaal testen

Op het festival zijn verschillende leveranciers en duikondernemers aanwezig, zoals Mares, ScubaPro, Bare en Suunto. Zij nemen materiaal voor je mee dat je direct in de festivalplas kunt testen. 'Afgelopen keer was dat voor mij een groot succes,' vertelt Shalini Knippels van duikvereniging Amicus Aquae uit Vlijmen. ‘Ik heb twee droogpakken kunnen uittesten, dat was een heel andere ervaring!’

Heb je net als Shalini altijd al eens in een droogpak willen duiken of twijfel je welk duikmateriaal voor jou het beste is? Laat je dan adviseren door de leveranciers en probeer het materiaal vervolgens uit in het water. Test je iets dat je goed bevalt, dan kun je het product direct aanschaffen.

Tips over onderwaterfotografie: voor beginners én gevorderden fotografen!

Ook kun je op het festival tips krijgen hoe je je onderwaterfoto's nog verder kunt verbeteren. Deelnemers van het WK Onderwaterfotografie Arco de Man en Marco Heesbeen beantwoorden hierover al je vragen. Daarnaast geeft Karin Brussaard een workshop speciaal over de Olympus PEN en schuift René Weterings aan bij de thematafel van Duiken in Beeld om tips te geven aan beginnende onderwaterfotografen.

Gratis kinderprogramma

Je kinderen meenemen? Ook dat kan! Op het festival is een speciaal en gratis kinderprogramma met onder andere quad rijden, een klimpark, zipline, suppen, kanoën en waterfietsen. Zelf kun je dan een workshop volgen, bijpraten op het (hopelijk) zonovergoten terras of een helmduik maken.

Tickets € 7,50

Inmiddels is de kaartverkoop voor het duikfestival gestart. In de voorverkoop kost een ticket € 7,50, voor een juniorticket (t/m 13 jaar) betaal je € 3,50.

Maar.. samen naar het duikfestival gaan is natuurlijk leuker dan alleen! Daarom kun je een speciale groepskorting krijgen. Trommel zo veel mogelijk buddy’s of leden van je vereniging of duikschool op, profiteer van groepskorting én maak kans op een mooie prijs. Kom je met meer dan vijf personen? Iedereen betaalt dan slechts € 5 i.p.v. de gebruikelijke € 7,50! Onder de groepen die gebruik hebben gemaakt van deze korting verloot de NOB bovendien een mooie prijs.

Wil je tickets bestellen of het gehele programma bekijken? Ga naar www.duikfestival.nl.

Nederlandse Onderwatersport Bond

www.onderwatersport.org