duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Europese dag van het Nationaal Park

Gepubliceerd op

Op zondag 26 mei 2013 wordt in Europa de dag van het Nationaal Park gevierd. De 20 Nationale Parken in Nederland organiseren op deze dag extra activiteiten. Uiteraard ook het Zeeuwse Nationaal Park Oosterschelde. Het thema dit jaar is smaak. Dit thema biedt volop ruimte voor verrassende activiteiten in en om de Oosterschelde.

Deze dag organiseren we onder andere een excursie over de Zeeuwse Zilte Zaligheden op Noord-Beveland, rondleidingen en proeverijen in de Oesterij in Yerseke, een smakelijke excursie door Natuurmonumenten in de inlagen op Schouwen-Duiveland en een speciale vaartocht met de MS Onrust vanuit Zierikzee.

Achtergrond Dag van het Nationaal Park

Het eerste nationaal park werd in Europa op 24 mei 1909 in Zweden ingesteld. Hierna zijn vele nationale parken in Europa ontstaan. Naar aanleiding hiervan wordt jaarlijks "De Dag van het Nationaal Park" in Europa gevierd. Nederland kent 20 nationale parken, waarvan twee parken op particulier initiatief en achttien parken door de rijksoverheid zijn ingesteld. Het oudste park is NP Veluwezoom (1930) en het jongste park is NP De Alde Feanen (2006). De Oosterschelde is sinds 2002 een Nationaal Park.

Meer informatie over de nationale parken is te vinden op de websites van de nationale parken. Alle activiteiten en tijden zijn te vinden de agenda op de website van Nationaal Park Oosterschelde.

Nationaal Park Oosterschelde

www.np-oosterschelde.nl