duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Gedeputeerde en wethouder duiken onder

Gepubliceerd op

Zondag 24 augustus hebben gedeputeerde van de provincie Zeeland, Carla Schönknecht, en wethouder van de gemeente Veere, René Molenaar, kennis gemaakt met het onderwaterleven in Zeeland. Op uitnodiging van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en met medewerking van duikschool De Witte Boulevard hebben ze twee duiken gemaakt, een in het Grevelingenmeer en een in de Oosterschelde.

Beide beleidsmakers hebben het als zeer bijzonder ervaren om zelf een kijkje onder water te nemen en te ervaren wat duizenden andere duikers onder water zien en beleven. De duiksport neemt in het economisch verkeer van Zeeland een belangrijke plaats in. Samen met de NOB maken provincie en gemeenten plannen om de duiksport nog aantrekkelijker te maken, bijvoorbeeld door voorzieningen voor duikers aan te brengen zoals steigers en trappen.

Voorafgaand aan de duik is er eerst geoefend in het zwembad. Vervolgens gingen Schönknecht en Molenaar richting het buitenwater. “Zo helder had ik het zeker niet verwacht,” aldus Carla Schönknecht.

Aan het eind van deze intensieve duikdag gaven beiden aan dat ze het in meerdere opzichten een bijzondere ervaring vonden. Gewichtsloos zijn onder water is er een van. Ook het onderwaterleven zelf werd heel bijzonder gevonden. Vooral omdat de algemene gedachte over het onderwaterleven in Nederland niet altijd positief is. Zowel de gedeputeerde als de wethouder hebben er inmiddels andere gedachten over en waren onder de indruk van zowel de helderheid van het water als de diversiteit van het onderwaterleven.

Nederlandse Onderwatersport Bond

www.onderwatersport.org