duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

'Geheimen achter de dijk' in première tijdens Film by the Sea

Gepubliceerd op

De documentaire "Geheimen achter de dijk" gaat in première tijdens filmfestival Film by the Sea 2015 te Vlissingen op zaterdag 19 september 2015.

Niets is zo gewoon als dat het lijkt...

Een verhaal ontstaan uit passie voor het Walcherse landschap en de uit strijd voortgekomen natuur. Deze productie van Robert Hughan vertelt de verhalen van Fred Groen, Leon Joosse en Arie de Lange, die je meenemen op een ontdekkingsreis over het dichten van de dijken, een Duitse mijnenlegger die MFP 920 DM heet en idyllische dorpjes met rode daken en zwarte schuren.

De documentaire, gemaakt door Goofy Aqua Video, gaat onder andere over de inundatie van Walcheren in het najaar van '44. Deze 'vergeten strijd' heeft aan veel Zeeuwen, Britten, Noren, Canadezen en Duitsers het leven gekost. De invasie Operation Infatuate (vrij vertaald Operatie Waanzinnige Invasie) was Normandië in het klein.

70 jaar dichte dijken

Na de oorlog kon men eindelijk met het herstel beginnen: Walcheren moest droog gelegd worden en het landschap worden hervormd. Zo ontstond de situatie zoals we die tegenwoordig zo goed kennen. Of kennen we onze 'Tuin van Zeeland' eigenlijk helemaal niet zo goed?

Dit jaar is het precies 70 jaar geleden dat de dijken gedicht werden. Veel is in nevelen gehuld, met deze documentaire wordt slechts slechts een tipje van de sluier opgelicht! Deze productie schetst een beeld van het mooie 'eiland' Walcheren door de decennia heen. De inundatie heeft een bijzonder en zeer karakteristiek landschap achtergelaten op Walcheren, zowel boven als onder water.

Trailer 'Geheimen achter de dijk'

Goofy Aqua Video

www.goofyaquavideo.com

LinkedIn