duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Kust & Zee lanceert Europese videowedstrijd voor een zee zonder zwerfvuil

Gepubliceerd op

Leiden – Samen met organisaties uit 13 andere Europese landen lanceert vereniging Kust & Zee vandaag een videowedstrijd over zwerfvuil in zee. Deze MARLISCO videowedstrijd moedigt jongeren aan om zich te verdiepen in de kwestie van zwerfvuil in de Europese zeeën en om hun boodschap te delen met het brede publiek. Hiermee vraagt Kust&Zee aandacht voor een zee zonder zwerfvuil.

Zwerfvuil in zee is elk door mensen gemaakt voorwerp dat per ongeluk of expres in de zee of op de kust terecht komt. Het wordt tegenwoordig wereldwijd gezien als een opkomend probleem, dat leidt tot grote economische uitgaven in de scheepvaart en andere sectoren, gevaarlijke ecologische gevolgen en effecten en vele andere risico’s. Kust &Zee werkt aan oplossingen via het Europese project MARLISCO. Het belangrijkste doel is om de verschillende maatschappelijke groepen bewust te maken en dat zij zich achter een duurzame visie te scharen. Op die manier kunnen we samen verantwoordelijkheid nemen en werken aan door ons allen gedragen oplossingen.

Videowedstrijd

Nederland is één van de 14 landen die deelnemen aan de videowedstrijd. De andere landen zijn: Italië, Groot-Brittannië, Frankrijk, Slovenië, Ierland, Roemenië, Duitsland, Cyprus, Bulgarije, Spanje, Portugal, Turkije en Denemarken. De video’s zullen samen een beeld vormen over hoe Europese jongeren het probleem van zwerfvuil zien en hoe zij het aanpakken. Zij worden de vertegenwoordigers van verandering in de maatschappij en met hun video’s zullen ze anderen informeren en inspireren. De meest interessante filmpjes zullen actief worden verspreid binnen de nationale en Europese media. De allerbeste video uit elk land zal worden opgenomen in een compilatie genaamd "Voices of European youngsters about the issue of marine litter". De première is in mei 2014 bij een evenement van de Europese Unie op hoog niveau.

Aanmelding en ondersteuning

Middelbare scholieren tussen de 12 en 18 jaar kunnen zich aanmelden tot en met 14 februari 2014 via http://www.marlisco.eu/video-contest.nl.html. Voor een aantal deelnemende groepen bieden we gratis ondersteuning door Studio BiB bij het ontwikkelen van de video.

Kust & Zee

www.kustenzee.nl