duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Mooiste Oosterscheldefoto’s te zien in bibliotheek Middelburg

Gepubliceerd op

Met subsidie van de Provincie Zeeland hebben de Nederlandse Onderwatersport Bond en het Nationaal Park Oosterschelde in 2012 voor de tweede keer het onderwaterfotografiekampioenschap ‘Oosterschelde Ondersteboven’ georganiseerd. Uit bijna tweehonderd inzendingen is de foto van Janny Bosman uit Den Hoorn door de jury tot grote winnaar uitgeroepen. Samen met vele andere inzendingen is Janny’s foto de komende drie weken in de Zeeuwse Bibliotheek Middelburg te bewonderen!

Mosselen

De foto van Janny maakt prachtig zichtbaar wat onder de blauwe tonnen hangt die op meerdere plekken in de Oosterschelde drijven. Het gaat hier om lange kousvormige netten, waarin mosselzaad wordt gevangen. De mosselen groeien vervolgens op de buitenkant van de netten, waar ze bij het oogsten vanaf worden gehaald. Naast mosselen groeien er overigens nog veel meer planten op de netten, zoals op Janny’s foto mooi te zien is. Dat is typerend voor de Oosterschelde: er zit veel leven in dit water, en objecten begroeien onder water heel snel. Voor duikers is dat natuurlijk geweldig om te bekijken!

Reizende expositie

Van de foto van Janny en alle andere winnende foto’s is een expositie gemaakt, die ter promotie van het onderwaterleven van de Oosterschelde een reis door Zeeland maakt. Na begin dit jaar in het gemeentehuis van Tholen en de bibliotheek van Zierikzee te hebben gestaan, maakt de expositie nu z’n derde tussenstop in de Zeeuwse Bibliotheek Middelburg. Tot 21 mei zullen de állermooiste Oosterscheldefoto’s hier te bewonderen zijn! “We hopen dat de expositie een eye-opener is voor de bezoekers van de bibliotheek”, vertelt organisator Anne Schulze van de Nederlandse Onderwatersport Bond. “De winnende foto’s zijn kleurrijk, divers en laten in allerlei opzichten zien hoe bijzonder de onderwaterwereld is - óók in ons eigen land!”

Benieuwd naar de expositie? Het adres van De Zeeuwse Bibliotheek Middelburg is Kousteensedijk 7, 4331 JE Middelburg. Bekijk de openingstijden van de bibliotheek.

Onderwaterfoto: Janny Bosman (eerste plaats onderwaterfotografiekampioenschap 'Oosterschelde Ondersteboven')

Foto expositie: NOB

Nederlandse Onderwatersport Bond

www.onderwatersport.org