duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Onderduiken op Duikvaker

Gepubliceerd op

Op Duikvaker, jaarlijks hét ontmoetingspunt voor duikers, vind je de nieuwste duikmaterialen, populaire en net ontdekte duikbestemmingen en de leukste opleidingen… Op 1 en 2 februari in Houten!

De duikwereld maakt zich op voor hét evenement voor alle duikers! Op 1 en 2 februari vind je alles en iedereen op het gebied van de duiksport op Duikvaker, de jaarlijkse beurs voor iedereen die van duiken en snorkelen houdt! De plek waar duikers én (nog) niet-duikers inspiratie opdoen voor een nieuw jaar onder water!

Duikplaats.net op Duikvaker!

Duikplaats.net is afgelopen april ambitieus begonnen met een nieuw platform voor en door duikers op internet. Onder meer via onze diverse social media-profielen houden we duikers op de hoogte van duiknieuws, informatie over duikstekken en plaatselijke omstandigheden op de verschillende duikplaatsen in Nederland en België. Tijdens deze editie van Duikvaker maken we graag in persoon kennis met je en vertellen je graag meer over de website en onze plannen. Wellicht heb je zelfs even de tijd om ons te helpen met het aanvullen van ontbrekende info. We zien je graag op 1 en 2 februari in Houten bij stand 300 in hal 2!

Groeiende markt

De duikmarkt zit duidelijk in de lift! Het aantal exposanten is dit jaar aanzienlijk groter dan de afgelopen jaren. Drie hallen vol met de nieuwste duikmaterialen, de laatste trends in duikreizen, gezellige én professionele duikscholen, echte duiklanden, foto- en filmpresentaties én een groot waterbassin. Niet alleen de vaste standhouders zullen acte de présence geven, maar ook oude bekenden en nieuwe gezichten zullen met een stand aanwezig zijn. En het aantal duikwinkels op de beurs groeit – je kunt volop 'duikshoppen' op Duikvaker!

Duikfabrikanten presenteren hun nieuwste producten waarmee duiken nog leuker wordt. In het bassin –mét warm water- kun je een selectie van deze duikmaterialen direct live testen! Gespecialiseerde reisbureaus maken je enthousiast over hun nieuwe (en bestaande) duikbestemmingen in alle hoeken van de wereld – van vrieskoud tot tropisch warm. Wat denk je bijvoorbeeld van Oman - dit jaar voor het eerst op de beurs? En bij de foto- en videopresentaties waan je je in de mooie wereld onder water.

Niet-duikers van harte welkom

En neem je niet-duikende familieleden en vrienden mee: zij kunnen gratis een proefduik maken in het waterbassin met helder, warm water. Leuk toch als je er een buddy bij krijgt! Jij kunt hen (of zij zichzelf) nu al aanmelden op www.duikvaker.nl.

Tijdens Duikvaker 2014 is ook HISWA Duiksport, waarin professionele duikondernemers zich verenigd hebben, aanwezig met een eigen paviljoen. De leden geven je graag informatie over ‘zorgeloos duiken’, het motto van de branchevereniging.

Ook de opleidingsorganisaties zijn ruim vertegenwoordigd. Na enkele jaren van afwezigheid is onder andere PADI weer aanwezig. Laat je informeren over de vele mogelijkheden die je als duiker hebt – de vervolgopleidingen, de specialty’s, het technische duiken, misschien zelfs een loopbaan als duikprofessional.

Activiteiten genoeg

Op diverse stands worden activiteiten georganiseerd. Bezoekers kunnen zelfs een wrakduik maken. Virtueel weliswaar, maar het levert een levensechte ervaring op. Er worden workshops en thematafels georganiseerd over allerlei uiteenlopende onderwerpen, van reizen tot rebreathers, van camera’s tot freediven. In de vier seminarruimten worden presentaties gegeven over de meest uiteenlopende onderwerpen, van medisch en juridisch tot reizen en de prachtigste foto’s en films. En wat te denken van een dynamische fotowedstrijd en -expositie – jij als bezoeker kiest welke foto’s mogen blijven hangen.

Duikmaterialen, duikreizen, opleidingen voor recreatief en technisch duiken, gadgets, camera’s, duikbestemmingen, duikclubs, je vindt het allemaal op Duikvaker – het middelpunt van de duiksport!

In duiksferen

Op de website van Duikvaker kun je alvast in de stemming komen. Je vindt er alle informatie over Duikvaker en de deelnemers, én je kunt je aanmelden voor de gratis proefduik.

Praktische informatie

Duikvaker 2014 vindt plaats in Expo Houten aan de Meidoornkade 24 in Houten (langs de A27). De beurs is geopend op zaterdag 1 februari van 10.00 tot 18.00 uur en op zondag 2 februari van 10.00 tot 17.00 uur. Op Duikvaker wordt ook verkocht. De toegangsprijs is 10 euro in de voorverkoop. Parkeren is gratis. Tickets zijn verkrijgbaar in de voorverkoop op www.duikvaker.nl/tickets en bij de kassa.

>> Dit was een gesponsord bericht! <<