duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Pas op voor dieven rond het Veerse Meer

Gepubliceerd op

Afgelopen dinsdagnacht was het raak in haven Oostwatering aan het Veerse Meer: dieven stalen de buitenboordmotor van een van de motorboten die op het afgesloten terrein van de haven was gestald. Behalve de motor werd ook de gashendel en de boordcomputer meegenomen en werd behoorlijk wat schade aangericht.

Meer gedubeerden rond Veere

De afgelopen maand zijn er in de buurt van Veere tien buitenboordmotoren, een trailer en een boot gestolen. De politie doet inmiddels onderzoek. Volgens de havenmeester van Oostwatering gaat het om een groep professionele dieven die bovendien hondsbrutaal zijn. Het is opvallend dat deze voorvallen in de zomerperiode plaatsvinden. Meestal gebeurt dit in de winter, wanneer het in de omgeving van havens rustiger is.

Opletten

De diefstal van afgelopen dinsdagnacht betrof de boot van onderwaterfotograaf Yoeri van Es. Het gaat om een Mercury F60 ELPT EFI motor uit 2013 (serienummer OP581711) die ruim 115 kilo weegt. De motor is door het hek een bus in geladen. Getuigen kunnen zich het beste melden bij de politie. Mocht je op bijvoorbeeld Marktplaats een dergelijke motor tegenkomen, laat het dan even weten.