duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Recreatieplas Noord Aa tijdelijk gesloten

Gepubliceerd op

Het recreatiegebied bij Zoetermeer, Noord Aa (ook wel de Zoetermeerseplas) is tot eind april gesloten wegens verbeteringen aan het gebied. Met name het strandgebied krijgt een flinke opknapbeurt. Het strand wordt breder en krijgt een andere indeling en er komt een nieuw zandwaterspeeltoestel. Eveneens worden aangrenzende ligweides, groen en paden aangepakt. De werkzaamheden moeten ruim voor de zomer klaar zijn, vanaf begin mei kan er weer volop genoten worden aan de plas.

Innovatieve aanpak blauwalg

Vanaf half april zal er onderzoek gedaan worden naar de bestrijding van blauwalg in het water van de plas. Gedurende een proef van twee jaar, zullen vier drijvende platforms van LG Sonic gebruikt worden voor een milieuvriendelijke manier van blauwalgbestrijding. Het systeem dat werkt met ultrasone geluidsgolven, zal aangedreven worden door boeien die zonne-energie opslaan. Deze innovatie methode is tot stand gekomen in samenwerking met het hoogheemraadschap van Rijnland. Download deze pdf voor meer informatie over het systeem.

Bereikbaarheid

De werkzaamheden staan met borden aangegeven. Het strand en de ligweides zijn van 18 tot en met 29 april gesloten voor het publiek. Parkeerterreinen zijn deels afgesloten. De horeca is gewoon toegankelijk voor fietsers en automobilisten.

Foto: FaceMePLS / CC BY 2.0

Foto: Fred Zelders / CC BY 2.0