duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Romp Fokker F-27 als duikobject in Zeeland?

Gepubliceerd op

Enige tijd geleden werd aan Duikplaats.net de vraag gesteld of er wellicht informatie beschikbaar was over het gebruik van de romp van een Fokker F-27 als duikobject in Noord-Brabant of Zeeland. Dit was voor ons geheel nieuwe informatie en we hebben dan ook een poging gedaan meer te weten te komen over de eventuele plannen met dit vliegtuigwrak.

Schroot op vliegbasis Woensdrecht

Het vliegtuig heeft jaren opgeslagen gestaan op vliegbasis Woensdracht en was eigendom van Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht. Deze instantie heeft bevestigd, dat de romp halverwege 2013 als schroot is verkocht aan een schroothandelaar in regio Roosendaal, met als doel de romp te gaan gebruiken als duikwrak in Nederland. Aan wie precies verkocht is, is niet duidelijk.

Vliegtuigwrak in de Grevelingen?

Inmiddels hebben we vernomen, onder meer dankzij de KLu Historische Vlucht, dat de romp als duikobject zou zijn afgezonken in het Grevelingenmeer. Echter, als dat het geval was geweest, neem ik aan dat er wel wat mensen dit was opgevallen. Een object van ruim 23 meter leg je niet zomaar even op de bodem van het meer neer.

We zijn dus erg benieuwd naar aanvullende informatie. Hebben we hier te maken met een broodje-aap-verhaal, wilde ideeën die een eigen leven zijn gaan leiden of gaat het inderdaad om een serieus plan om een nieuw vliegtuigwrak in Zeeland te plaatsen?

Heb je meer info? Laat je horen!

Persoonlijk ben ik van mening dat de romp nog niet onder water ligt, dat zou met de nodige aandacht gepaard zijn gegaan. Heb jij echter meer informatie, kun je (delen van) het verhaal bevestigen of ontkrachten? Stuur dan even een bericht (e-mail, social media, een reactie onder dit blog), we zijn namelijk zeer benieuwd!