duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Schoonmaken en monitoren wrakken op de Noordzee

Gepubliceerd op

Vrijwilligerswerk is een belangrijke kracht in het beheer en de ontwikkeling van het Nederlandse landschap. Overal in Nederland zetten mensen zich in voor een mooier, groener en duurzamer Nederland. De Groen en Doen-competitie is dé kans voor deze projecten om een financiële steun in de rug te winnen. Stichting Duik de Noordzee Schoon heeft je steun nodig. Stem op het project.

Stichting Duik de Noordzee Schoon organiseerde de afgelopen drie jaar duikexpedities voor sportduikers ver de Noordzee op. Het is een unieke kans voor sportduikers om kennis te maken met het onderwaterleven op de Noordzee.

Doel expedities

Het doel van de expedities is het schoonmaken van de scheepswrakken en monitoren welke mariene soorten op de wrakken leven. De afgelopen drie jaar is er met vijf expedities 10.000 kilo netten naar boven gehaald en meerdere voor Nederland nieuwe mariene soorten waargenomen. De expedities zorgen door fraaie publicaties, artikelen, film- en fotomateriaal dat de schoonheid van de Noordzee bekend raakt bij een breed publiek.

Zorg over de wrakken op de Noordzee

Het project is voortgekomen uit de zorg over de wrakken op de Noordzee. De wrakken worden gesloopt vanwege hun kostbare lading, omdat ze in de weg liggen bij het aanleg van een nieuwe vaarroute en raken vol met netten en lijnen, omdat het de laatste plek is waar veel vis wordt gevangen. Om deze expedities voort te zetten, is er financiële steun nodig. Zodat meer vrijwilligers de onderwaterwereld van de Noordzee zien en met al het materiaal dat mee terug genomen wordt, het brede publiek kan genieten van de prachtige Noordzee. Stem op dit project!

Stemmen via deze link!

Update: Helaas heeft de jury van Groen en Doen besloten Stichting Duik de Noordzee Schoon te diskwalificeren, omdat er onder een naam en/of meerdere e-mailadressen meerdere keren is gestemd.

Duik de Noordzee Schoon

www.duikdenoordzeeschoon.nl